Fusilli s dimljenim lososom

Sastojci za 4 osobe:
  • 400 g tjestenine fusilli
  • 150 g dimljenog lososa
  • 4 žličice ikre od lososa
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol, bijeli papar

Priprema: Prije svega u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo kuhati tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. U ne pre vruću tavu stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo dimljeni losos narezan na komadiće i pržimo po prilici jednu minutu uz okretanje.  Zatim u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje i kada zavri sve zajedno na laganoj vatri kuhamo 5 minuta. Sada u tavu dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i sve zajedno izmiješamo. Fusille s dimljenim lososom stavimo u tanjure, po vrhu svake porcije stavimo po jednu punu žličicu kavijara od lososa i poslužimo.

Margo aero